lørdag 17. oktober 2009

Nøkkelen til orgasme

Mange opplever orgasme som problematisk på én eller flere måter. For menn dreier det seg oftest om for tidlig utløsning, men ganske mange sliter med det motsatte – for sen eller ingen utløsning. For damer har det vært vanlig å akseptere at de ikke nødvendigvis får orgasme, og gjør hun ikke det er det hennes egen feil, ikke partnerens. Dette er nok en sannhet med mange modifikasjoner, men for alle parter, er det mye som kan gjøres med litt egeninnsats.

For det første, er det viktig at man ikke stresser når man skal ha sex. Sex skal være godt – en nytelse for begge/alle – og da er det viktig at atmosfæren er riktig for alle. Man må ta den tiden som kreves for at begge skal være innstilt og klar for det som skjer. Av og til er det bare en kjapp en som ønskes, mens andre ganger vil man kose lenge. Det er ikke alltid orgasme er målet heller. Av og til har man bare lyst til å gjøre det, og det kan gjelde både menn og damer. Men når orgasmen er et mål, må man lytte til egen kropps signaler og kommunisere disse.
Med den treningen jeg har, har jeg lært meg mye om avslapping. Avslapping er selve nøkkelen til å greie å prestere. Om jeg skal gjøre en sterk teknikk, om jeg skal fremføre et musikalsk verk eller om jeg bare skal komme meg gjennom dagen, er noe av det viktigste at jeg greier å slappe av. “En god soldat hviler når han kan”, er et gammelt militært ordtak, og det ligger mye visdom i det.
VG netts sex- og samlivsside kan man lese om et innslag på det svenske TV-programmet Fråga Olle på Kanal 5.

En svensk kvinne vekker oppsikt etter at hun på et TV-program når orgasme ved hjelp av puste- og knipeteknikker. [...] «Erotisk konsulent» Mita får orgasme ved hjelp av et uvanlig virkemiddel – pusten.
Innslaget omhandler onani, og den svenske kvinnen viser åpent frem sin teknikk til programlederen.

Lege og sexolog Kjell-Olav Svendsen har ikke selv sett klippet, men mener det er mulig å få orgasme på denne måten.
– Dette går, og det har vært fokus på dette i andre fora tidligere, sier Svendsen til VG Nett.
[...] Svendsen sier at pusten også normalt sett kan være viktig i orgasmesammenheng, særlig for kvinner.
– Klarer man å la pusten være friere er det enklere. Er pusten en brems er det et problem. Det er en kjent sak, sier Svendsen.

Spesielle måter for kvinner å få orgasme på er tydelig i vinden – nylig ble teorien om at enkelte kvinner får orgasme under fødsel, lansert.

Hentet fra VG nett 17.10.2009. Artikkelen ble lagt ut 5.10.2009 kl. 16.26 og sist oppdatert 05.10.2009 kl. 22.47. Filmen av henne kan sees her

Så hva er hemmeligheten? Bli kjent med din egen kropp. Utforsk kroppen din og gled deg over seksualiteten din. Vær åpen overfor partneren/partnerne dine over hva du liker og ikke liker, og hva du ønsker å prøve og ikke. Slapp av, pust og slipp deg løs.
Veien til et godt liv er aldri den enkleste. Det innebærer alltid bevisst arbeid med seg selv. Men belønnelsen for innsatsen gjør det mer enn verdt arbeidet.

Til slutt noen humoristiske kommentarer. Hva om artikkeloverskriften var «Her får HAN orgasme av å puste», og ta en kikk på musikkvideoen Jizz in My Pants.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar

Jeg har nå valgt å ta sjansen på å la alle som ønsker skrive en kommentar. For å forhindre uønskede robotkommentarer, har jeg valgt å slå på kommentarmoderering.

Ta hensyn, og les over det du har skrevet før du sender det.