søndag 13. mars 2011

D&D: de grusomme trollene | Powerattack

Regenerering…

…er en forferdelig sak. For de som ikke har spilt så mye, så fungerer det slik at all skade som ikke hører til skapningens svakheter, gjøres om til ikke-dødelig skade, og helbredes med en fiksert rate. For trollene sin del vil det si at alt som ikke gjør syre- eller ildskade, blir ikke-dødelig skade; denne ikke-dødelige skaden regenereres med 5 HP per runde. Med andre ord: du tror du har slått ut trollet, og en runde eller to senere reiser det seg igjen og begynner å denge løs på deg.

Mmimas og Cordelia & co fullførte eventyret Det sorte regnet i går, og de var slitne for å si det minst. Cordelia bukket under nok en gang, og det var nært nok for et par av de andre. Heldigvis sto det spesifisert i eventyret at biskopen i tempelet hadde true resurrection klar hvis det skulle bli nødvendig, så han var oppe og klar til å sparke trollrumpe bare ti minutter senere.

4 190 XP ble det på hver av dem, en hyggelig belønning.

Power Attack

Ja, også var det én ting til: Power Attack er sinnssykt! I løpet av én runde gjorde Henk to kritiske treff i tillegg til et ordinært treff. Før de startet hadde Kyrnyn kastet Bull's Strength. Henk har til vanlig 18 i styrke, så dermed ble det 22. Så gikk han i Rage; dermed ble det 28. Øksa hans, Lilja, er ei +3 holy keen frost storøks, så den gjorde nå skade som følger:
1d12 + forbedringsbonus + Str + frost =
1d12 + 3 + (9 ✕ 1½) +1d6 =
12 + 3 + 13 + 6 = 32 i maksimal skade (min. 18)

Men så var det PA. Ettersom PA legges til også på kritisk skade, og med den nå vanvittige styrken hans, kunne han uproblematisk trekke fra 10–15 på trekk. Den maksimale reduksjonen var på 20, noe som ville gi 40 i ekstra skade. Et kritisk treff ville da bli opp til
(32 − 6 + 40) ✕ 3 + 6 =
66 ✕ 3 + 6 = 204 i skade!

Nå trakk han bare fra 12 på treff for 24 i ekstra skade, og én av rundene gjorde han to kritiske treff pluss et vanlig et, så på én runde leverte han hele (snittall) 346 bare i kritisk skade. Det er mildt sagt brutalt, og i grunn ganske så morsomt!

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar

Jeg har nå valgt å ta sjansen på å la alle som ønsker skrive en kommentar. For å forhindre uønskede robotkommentarer, har jeg valgt å slå på kommentarmoderering.

Ta hensyn, og les over det du har skrevet før du sender det.