mandag 28. mars 2011

Akademiske ressurser

JSTOR.org

For enhver person som har interesse av forskning og akademisk tenkning, finnes det sannsynligvis ikke en bedre ressurs for tekster enn JSTOR.org. Det enkleste er vel å si det med deres egne ord:

JSTOR, logo Used by millions for research, teaching, and learning.
With more than a thousand academic journals and over 1 million images, letters, and other primary sources, JSTOR is one of the world's most trusted sources for academic content.


Theoi.com

Den observante leser vil legge merke til at «antikken» ikke står med stor forbokstav. Stor forbokstav for navnet på tidsepoker brukes ikke på norsk, på lik linje med at man ikke gjør det med for eksempel ukedagenes eller månedenes navn.

Dersom man skriver om antikken, er det naturligvis ofte behov for bilder. Da er løsningen Theoi.com, som er et internettarkiv over bilder av mynter, krukker, statuer, malerier og all annen form for billedlig dokumentasjon fra det vi i dag med et samlebegrep kaller «antikken».

Eksempler følger i fleng:
Theoi.com, miniatyrbilde for lenke til seksjonen om guder Theoi.com, miniatyrbilde for lenke til seksjonen om titaner Theoi.com, miniatyrbilde for lenke til seksjonen om kjemper
Theoi.com, miniatyrbilde for lenke til seksjonen om monster Theoi.com, miniatyrbilde for lenke til seksjonen om malerier og annen kunst Theoi.com, miniatyrbilde for lenke til seksjonen om nymfer Theoi.com, miniatyrbilde for lenke til seksjonen om heroer Theoi.com, miniatyrbilde for lenke til seksjonen med klassiske tekster

Slik beskriver de seg selv:

Welcome to the Theoi Project, a site exploring Greek mythology and the gods in classical literature and art. The aim of the project is to provide a comprehensive, free reference guide to the gods (theoi), spirits (daimones), fabulous creatures (theres) and heroes of ancient Greek mythology and religion.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar

Jeg har nå valgt å ta sjansen på å la alle som ønsker skrive en kommentar. For å forhindre uønskede robotkommentarer, har jeg valgt å slå på kommentarmoderering.

Ta hensyn, og les over det du har skrevet før du sender det.