torsdag 9. desember 2010

Ta av brillene og se med åpne øyne

Fred W. Clothey skriver i første kapittel av Religion in India (Routledge 2008) om å ha på seg gode linser. Hvor godt ser du? spør han. Det er nok høyst aktuelt å tenke på det, når man møter folk man ikke er vant til å ha omgang med. På bloggen Virrvarr kan man lese et veldig interessant innlegg om hvor forutinntatt vi mennesker kan være i omgangen vår med handicappede mennesker, titulert «Om rullestoler og superhelter».

Penn og Teller har mye interessant å fortelle i det herlige programmet Penn & Teller Bullshit. For en (sikkert lang) tid tilbake siden, tok de for seg , og mye av tankegangen er nok helt klart overførbar til her i landet. En liten del av programmet kan sees her:

Med tanke på frøken Virrvarrs innlegg: ta en titt på slutten av episoden (hvis du finner den), og ikke minst intervjuet med han forfatteren (som er å se på ovenfor). Som han sa, det eneste han ønsker er at folk utviser normal høflighet. Det er veldig hyggelig å få åpnet døra for seg, når andre ser at det kan være til hjelp. Det er de små tingene som teller, ikke en hel haug med byråkratiske regler og vissvass som bare gjør det lettere å utnytte systemet. Som de også sa i programmet, er det i enhver bedrifts interesse å gjøre den nødvendige tilretteleggingen for at flest mulige kunder skal føle seg velkommen. Tenk enkelt!


Vel, da er det vel nok nattlig ræl. God natt!

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar

Jeg har nå valgt å ta sjansen på å la alle som ønsker skrive en kommentar. For å forhindre uønskede robotkommentarer, har jeg valgt å slå på kommentarmoderering.

Ta hensyn, og les over det du har skrevet før du sender det.