I Casino Royale får vi presentert James Bonds drink Vesper. På tur hjem tenkte jeg ut en variant, og den lyder som så:
- 1 del vodka
- 2 deler gin
- 1 del vermouth
- 1 del Kina Lillet (Kina Lillet kan i dag gjerne erstattes med f.eks. Cocchi Americano)
- 1 dråpe Tabasco
- Litt sitron
- 1 ts olivenolje som legges på toppen
- 1 oliven
- 1 spiralformet avskjær av limeskall
- Rør vodka, gin, vermouth og Kina Lillet forsiktig sammen i ¾–1 minutt.
- Bland sitronsafta med Tabasco-en og hell i
- Bland alt det våte forsiktig sammen.
- Tøm det i et martiniglass.
- Hvis du liker den «skitten»:
- Legg i olivenen.
- Hell 1 ts olivenolje forsiktig over, så det flyter på toppen.
- Vri limeskallet over og legg det nedi.
Kladden til denne ble ikke skrevet da filmen kom ut (première: fredag 24. november i 2006), for det var året før jeg startet bloggen. Men jeg skreiv om Vesper i en post fra 17. februar i 2012, så jeg mistenker at denne kladden ble skrevet ikke lenge etter det. Antageligvis var det på tur hjem fra universitetet, så derfor satte jeg publiseringsdatoen til mandag 20. februar 2012 kl. 000.
Ingen kommentarer :
Legg inn en kommentar
Jeg har nå valgt å ta sjansen på å la alle som ønsker få kommentere. For å forhindre uønskede robotkommentarer, har jeg valgt å slå på kommentarmoderering.
Ta hensyn og les over det du har skrevet før du sender det; et lite øyeblikk ekstra kan ofte gjøre verden et lite knepp bedre.