De som har fulgt bloggen min ei stund, vet kanskje at jeg gjør mitt beste for å kode postene mine best mulig. En av tingene jeg ikke har hatt mulighet til å gjøre, er å benytte meg av <q>s «quotes»-egenskap. Sitat i tekst skal helst settes inn mellom <q> og </q>, slik at nettleseren vet at det er et sitat. Man har da også mulighet til å tilføye cite, slik at kilden kan oppgis i koden til sitatet. Dette skal da helst se slik ut:
HTML
<p>Dette er et teksteksempel med sitat. Han sa: <q>Dette virker ikke.</q> Det virker heller ikke.</p>
CSS
q
{
quotes: "«" "»";
}
Skjerm
Slik skal det se ut:
Dette er et teksteksempel med sitat. Han sa: «Dette virker ikke.» Det virker heller ikke.
Slik ser det ut:
Dette er et teksteksempel med sitat. Han sa: «Dette virker ikke.» Det virker heller ikke.
Her er den samme linja med vanlig formatering:
Dette er et teksteksempel med sitat. Han sa: Dette virker ikke. Det virker heller ikke.
Dersom noen har noen gode råd for å løse dette problemet, hadde jeg satt pris på det. Dersom jeg bruker <q> uten å legge inn quotes-linja i CSS-en, får jeg skrivemaskinsitattegnene/gåsøynene/dummy quotes, og det ønsker jeg ikke; det er feil typografisk, og ikke ser det bra ut heller. Jeg kan for øvrig nevne at jeg har tatt med @charset "UTF-8"; på toppen av stilarket mitt.
Oppdatert 10. mai 2014 med flere uttrykk og forenkling av noen av de jeg hadde fra før.
Endelig er det snooker-VM igjen, og det har vært en utrolig spennende konkurranse så langt, i hvert fall på nedre halvdel av cupskjemaet. Hva gjelder Ronnie OSullivans side, er det vel ingen overraskelse at han feide motstanden av banen og endte opp i finalen, men jeg må si resultatene var overraskende. «Raketten» møtte Joe Perry, Shaun Murphy og Barry Hawkins, og slo dem henholdsvis 13–11, 13–3 og 17–7. Det var altså kun Joe Perry som greide å yte noen motstand, men det kan kanskje skyldes at OSullivan måtte spille seg varm; Joe Perry gikk faktisk opp i en 4–1-ledelse, før Ronnie OSullivan til slutt greide å overmanne ham.
Mark Selby er en spennende spiller, og som det har blitt sagt: Ingen snookrer Selby. Han har et uovertruffent taktisk spill, og det var flust med spennende dueller mellom ham og Neil Robertson. Til slutt gikk han seirende ut av det, etter å ha hatt en topoengsledelse nesten hele veien. Mark Selby spilte mot Michael White, Allister Carter, Alan McManus og Neil Robertson med resultatene (Selby først) 10–9, 13–9, 13–5 og 17–15. Han jobbet beinhardt for å ta finaleplassen til slutt, med en litt tung midtsesjon, men med nye krefter til avslutninga, som sikret ham det ønskede resultatet.
I dag avsluttes sannsynligvis verdensmesterskapet. Selby greide å ta igjen mye av ledelsen til OSullivans ledelse i går, så de starter dagens runde med bare tre poengs avstand. Selby var tydelig sliten i går kveld, men han fikk hentet frem noen ekstra krefter mot slutten, og det sikret ham to partier som gjorde dagens kamper så mye mer spennende. For OSullivans del ser det ut til at han har fått en motstander som er vanskelig å slå, for spillestilen deres er så ulik; OSullivans spill passer dårlig overens med sikkerhetsspillet til Selby. Det blir spennende å se hvordan det går.
Jeg holder nok en ekstra knapp på OSullivan som vinner, men det hadde vært morsomt å se Selby ta ham.
Snookerbingo
Når man har hørt den godeste herr Trickwik kommentere noen kamper, biter man seg merke i et og annet utsagn. I år har det kommet noen nye godbiter, og ut fra dette, laget jeg meg ei liste over ord og uttrykk som kan brukes til å spille snookerbingo mens man ser på. Her er lista mi:
Skriv ut bildet ved siden av eller tegn opp et rutenett på 7 × 3 ruter (skriv s-n-o-o-k-e-r over. Sett inn noen frifelt markert med F; tre til fem burde være passelig. Sett inn uttrykkene etter ønske. Når du får et treff, rop snooker og ta en skål med kameraten din på det. Spill til førstemann med enkel-snooker (ei vannrett bingolinje), dobbelsnooker og helt brett.