søndag 14. september 2008

Regionslagssamlingen over

Det har vært en trivelig helg i Surnadalen. Jeg dro av gårde fredags ettermiddag, og ankom ca. 19.00. De var akkurat blitt ferdig med sparringsøkta, og jeg ble med på resten.


Lørdagen trente vi kamp fra 9 til 11 (men jeg var dårlig i magen og kunne ikke være med), og mot slutten av økta ble jeg ferdig å lære meg Chung-Jang teul. Det er et artig mønster å gå! Ronny (Ålesund TKD) hjalp meg med mønsteret, og dermed fikk jeg rettet opp et par teknikker og vendinger som var feil. Andre økt på lørdag gikk til lagmønster for herrene og fysiske tester for damene. Jeg ble satt sammen med den gruppe rødbelter, og vi øvde inn Hwa-Rang teul i pluss-formasjon. Vi hadde en stilig rekke-etter-rekke-effekt på sonkal naeryo taerigi, gjorde sonkal daebi makgi (etter seun sonkeut teulgi) en og en hurtig etter hverandre, kihap "tae", "kwon", "do" på dollyo chagi-ene og gjorde an palmok yobak makgi nummer to rekkevis. Det ble ikke så verst, og med litt øving kan vi stille et sterkt mønster til konkurranse. Men dessverre kan regionene bare stille ett mønsterlag og ett sparringslag, så da må vi heller prøve å konkurrere oss inn på elitepartiet.

Lørdagskvelden dro Thomas og jeg en tur på "Pink Lady" sammen med en kompis av ham, og Ole slo seg ned sammen med oss mot slutten av kvelden. Han og jeg snakket masse om styrketrening, og jeg lærte mye om hvordan jeg skal trene for å få en sterkere kropp.


På søndag var det fysiske tester for herrene, og jeg er fornøyd med resultatene mine. Jeg tok 190 pund (86 kg) i nedtrekk med hjelp fra ryggen, og 155 pund (70 kg) med rak rygg der jeg kun jobbet med armene (bakgrep, skulderbredde). I benkpress klarte jeg 55 kilo og i kneløft (den med vektstanga over skuldrene) tok jeg 120 kilo (!). Den siste var jeg veldig overrasket over, må jeg si. Erlend var til veldig god hjelp. Jeg har aldri jobbet med vekter før, og han viste og forklarte.

Etter styrkeøvelsene skulle vi gå kamp (de som ville) mens resten gjorde spensttestene. Jeg gikk en trekvart kamp mot Bjørnar, og selv om han ledet ganske så raskt, fikk jeg det første poenget. Det var en herlig trepoenger med naeryo chagi. Problemet var at han tok fullstendig av etter den… Jeg greide å få en kraftig forstuelse i pekefingeren og en liten en i langfingeren, så jeg gikk over til spensttestene i stedet, der jeg greide 52 cm (tror jeg det var).Sabeomnim Mathiassen var suveren som leder for samlingen, og sabeomnimene Polden og Hosen hjalp til, og sammen skapte de et utrolig godt treningsmiljø for oss. Vi er utrolig heldig som har en sånn gruppe seniorer i fylket. Takk til dem, og alle de gode treningskameratene. Jeg ser virkelig frem til neste gang vi møtes.