onsdag 27. februar 2013

Trening mot gradering

Det nærmer seg allerede gradering igjen, dog jeg vet ikke om det blir arrangert gradering for sortbelter nå til påske. Hvis det blir, er det til II dan-2 jeg skal; jeg snakket med master Larsen og 사범님 Mathiassen om det på treninga forrige torsdag, og håper jeg får svar på det når vinterferien er over.

Jeg hadde meg ei lang og god økt for meg selv i dag; ei ganske så meditativ økt, der jeg la vekt på å legge igjen alt ytre på garderoben og tre inn i hallen ikledd kun dobok-en – dette etter å ha tatt meg god tid til å legge klærne ordentlig sammen på garderoben og finne roen. Etter å ha bukket mot flagget og sagt eden for meg selv, startet jeg med å gå Cheon-ji teul nærmest som tai-chi-bevegelser, så sakte og kontrollert som mulig. Jeg gjorde dette et par ganger, før jeg økte farta til rundt 70%; dette gjentok jeg med Dan-gun teul, Do-san teul, Won-hyo teul og Yul-gok teul. Slike rolige mønsterrunder er overraskende tappende, og jeg hadde trent rundt én time før jeg var kommet så langt. Jeg satte så i gang å gå alle mønstrene til og med Kwang-gae teul. Dagens store overraskelse var at jeg da jeg gikk Jung-geun teul kom tilbake til krysset, og det faktisk to ganger på rad. Det lar seg altså gjøre så lenge man er nøye på å gå stillingene med riktig lengde.

Da jeg hadde begynt å gå de første rundene av rolig mønster, kom Kari-Hanna og Anders; han ga beskjed om at det ikke ble trening for partiet hans, men et par elever til kom i løpet av de første ti minuttene. Ferdig med mønstrene avsluttet Kari-Hanna og jeg treninga med rundt tjue minutter frisparring, hvor vi fikk repetert noen av elementene fra helgas sparringsseminar. Det var en god runde, og jeg synes vi begge fikk utbytte av det, dog på ganske forskjellige måter.

Vel ferdig med treninga kom jeg meg hjem, hvor jeg nå skal nyte litt pizza, og til dessert bærblanding med fløte. Velkommen tilbake til bloggen; måtte den bli hyppigere besøkt i år enn hva den så langt har vært av meg i år.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar

Jeg har nå valgt å ta sjansen på å la alle som ønsker skrive en kommentar. For å forhindre uønskede robotkommentarer, har jeg valgt å slå på kommentarmoderering.

Ta hensyn, og les over det du har skrevet før du sender det.