lørdag 30. august 2008

Metallica: Death Magnetic

Dette er uten tvil dét albumet jeg har sett mest fram til på årevis. Her er alle klippene jeg har kommet over. Når jeg har funnet en oversikt over klippene på A Little Taste of Death, oppdaterer jeg skjemaet.

Album:Death Magnetic
Produced by:Rick Rubin
Recorded at:Sound City Studios in Van Nuys, CA,
Shangri La Studios in Malibu, CA, & HQ in San Rafael, CA
Release Date:September 12, 2008
Chart position:-

SangtittelKomponisterLydklippVideoklipp
That Was Just Your LifeHetfield/Ulrich/Hammett/Trujillo
The End Of The LineHetfield/Ulrich/Hammett/Trujillo
Broken, Beat & ScarredHetfield/Ulrich/Hammett/Trujillo
The Day That Never ComesHetfield/Ulrich/Hammett/TrujilloLyd på YouTube (med tekst)Live på Leeds Festival 2008
All Nightmare LongHetfield/Ulrich/Hammett/Trujillo
CyanideHetfield/Ulrich/Hammett/TrujilloLive på Ozzfest 2008, Dallas, Texas
The Unforgiven IIIHetfield/Ulrich/Hammett/Trujillo
The Judas KissHetfield/Ulrich/Hammett/Trujillo
Suicide & RedemptionHetfield/Ulrich/Hammett/Trujillo
My ApocalypseHetfield/Ulrich/Hammett/TrujilloLydklipp fra YouTube

Det er det jeg har funnet til nå. Jeg oppdaterer etter hvert som flere klipp legges ut. I tillegg må jeg nevne denne kule Hetfield-tributten på YouTube. Og så kan man stikke innom Metallicas hjemmeside og lytte på A Little Taste of Death, en samling lydklipp fra albumet. Jeg vet ikke hvilke låter de hører til, så derfor har jeg ikke inkludert dem overfor.


12. september er det gulldag!

fredag 29. august 2008

Barack Obamas tale natt til i dag

Mens jeg sitter og hører på Stian på P3 og venter på at spillelisten min skal komme opp, og Metallica suser inn i ørene mine med den geniale singelen "The Day that Never Comes", fikk jeg lest gjennom hele talen som senator Obama holdt natt til i dag. En av de tingene jeg la spesielt godt merke til, er at han aldri kritiserer McCains person.
Now let there be no doubt. The Republican nominee, John McCain, has worn the uniform of our country with bravery and distinction, and for that we owe him our gratitude and respect.
I stedet tar han for seg saker McCain har stått for, og forteller hvorfor McCains løsninger ikke holder. Her er noen eksempler:
But the record's clear: John McCain has voted with George Bush ninety percent of the time. Senator McCain likes to talk about judgment, but really, what does it say about your judgment when you think George Bush has been right more than ninety percent of the time?
Senator McCain has been anything but independent. He said that our economy has made "great progress" under this President. He said that the fundamentals of the economy are strong. And when one of his chief advisors - the man who wrote his economic plan - was talking about the anxiety Americans are feeling, he said that we were just suffering from a "mental recession," and that we've become, and I quote, "a nation of whiners."
Now, I don't believe that Senator McCain doesn't care what's going on in the lives of Americans. I just think he doesn't know. Why else would he define middle-class as someone making under five million dollars a year?
It's not because John McCain doesn't care. It's because John McCain doesn't get it.
Det er tydelig at Obamas mål er et sterkt U.S.A. , som nyter det internasjonale samfunns respekt. Man må starte med seg selv, skal man kunne gjøre noe for andre, og det er tydelig at han har tenkt å gjøre det.
Unlike John McCain, I will stop giving tax breaks to corporations that ship jobs overseas, and I will start giving them to companies that create good jobs right here in America. I will eliminate capital gains taxes for the small businesses and the start-ups that will create the high-wage, high-tech jobs of tomorrow. I will cut taxes - cut taxes - for 95% of all working families. Because in an economy like this, the last thing we should do is raise taxes on the middle-class. And for the sake of our economy, our security, and the future of our planet, I will set a clear goal as President: in ten years, we will finally end our dependence on oil from the Middle East.
Jeg får mer og mer respekt for mannen, og håper virkelig at han vinner valget. Det vil ikke bare være godt for U.S.A., men for hele verden.

onsdag 27. august 2008

Snart nytt Metallica-album

Gå på Youtube og se en av de nye låtene, Cyanide, til det nye albumet. Death Magnetic, som det heter, kommer 12. september. Jeg gleder meg.

lørdag 23. august 2008

자전거 – sykkel

자전거 (cha-jeon-geo) — sykkel — brukte jeg hele tiden før, også da jeg bodde i Tromsø, men etter at jeg flyttet ned hit har jeg ikke rørt den. Jeg vet ikke hvorfor. På onsdag var jeg ute på sykkeltur sammen med Ole Kristian og Mona, og vi hadde en trivelig tur fra Veblungsnes, via Moa, over veien og ut mot Leira, og deretter til Mama Rosa hvor vi kjøpte to barnepizzaer og tre Cola. Det ble en fin-fin kveld, og jeg ser frem til å gjenta det.

Her ser man sånn ca. hvilken rute vi fulgte (vi syklet naturligvis Trollstien, og vi tok snarveien over fjorden til Leira, før vi syklet til Åndalsnes).
Sykkelturen vår, fra Veblungsnes, via Setnesmoa, ned i Frydenlund, over fjorden til Leira, til Mama Rosa, og så hjem igjen.

Ny uke, ny jobb

Dette har vært en begivenhetsrik uke. Jeg gjorde unna mine to siste dager på SFO på mandag og tirsdag, og startet i den nye jobben hos kommunegartneren på onsdag. Torsdag hadde jeg min kanskje verste dag noen sinne, da jeg greide, takket være en misforståelse, å fylle 95 på dieseltanken. Det gikk heldigvis bra. Nytt dieselfilter var alt som skulle til (og tømming av tanken og slikt), og på fredag var bilen i gang igjen. En annen trivelig ting måtte selvfølgelig også skje på torsdag: Husqvärna-en røk. Dårlig gjort. Men det gikk nå bra til slutt, og fredagen ble nok en særdeles effektiv dag. Jeg trives i den nye jobben min, må jeg si.

I løpet av fredagen ble jeg syk, da, og la meg med feber og en stemme så mørk at James Earl Jones hadde kommet til å rødme. Jeg har stemmen fremdeles, men er bedre i halsen. Litt sjokkterapi med fiskermannens venn og Cosylan kan gjøre underverk. Og ingen ting slår en god og varm dyne og åpent vindu som slipper inn frisk luft.

I dag skal en haug med folk på besøk til oss. Rita, D.P., Steven og Kim André kommer for å være med på Axis & Allies. Det blir artig! Og så er det trivelig å få besøk, da, må jeg si.

mandag 18. august 2008

저녁식사 – middag

Dagens cheo-nyeog-shig-sa er røkte kjøttpølser dekt med herlig potetmos og smeltet Jarlsberg-ost, med et tynt lag Dijon-sennep samt Heinz' ketchup. Tilbehøret er et velfortjent glass Ringnes bayer-øl (sannsynligvis det eneste gode ølet de lager). Som underholdning har jeg plukket ut Richard Dawkins' «The Genius of Darwin», som ble sendt på BBC 4. Hurra for BBC!

onsdag 13. august 2008

골프 동안 일출 – Golf ved soloppgang

«Golpeu dongan ilchul» (Tro om det er en noen lunde riktig oversettelse?)

I morges klokka åtte var jeg på Setnesmoa med køllene klare. Dugget lå på gresset, og sola holdt på å stå opp bak Aksla. Lufta var herlig, fuglene sang, og alt var bare godt. Går det an å få en bedre start på dagen?

Det gikk greit på hull én til tre, men etter det begynte det å gå skeis. Jeg gravde hull i bakken på nesten hvert eneste slag, ballen stoppet å fly dit jeg ville, og det ble i det hele tatt begredelig. Men jeg fikk en trivelig partner å gå med fra hull tre, Dagfinn Roald, og han var tålmodig og forståelsesfull. Det spørs om jeg ikke får ta meg en tur senere i dag og se om det blir bedre.

Resultatet mitt ble som følger:

SlagHvorav putterPoeng
631 poeng
523 poeng
522 poeng
830 poeng
1020 poeng
621 poeng
631 poeng
830 poeng
1040 poeng

mandag 11. august 2008

행복한 고양이! (Glade katter)

«Haeng-bog-han go-yang-i!» er dagens frase for meg. Etter et halvannenukers langt innendørsopphold har kattene endelig fått lov ut igjen. Da vi kom hjem igjen fra ferie, kom nabodama bort til oss, i mer eller mindre harnisk, fordi alle duene var blitt drept. I dag slo jeg av en prat med han selv, og det viste seg at de kom tilbake etter tre dager. Det er rart hva godt som kan skje når man møter folk med en ydmyk holdning. Vi hadde en ordentlig trivelig prat, og når er både kattene, Kjersti og jeg i godt humør.

나는 행복하다!
Na-neun hang-bog-ha-da!

fredag 8. august 2008

집안일 – Husarbeid

나는 집안일을 하고 있다 – jeg gjør husarbeid.
(Na-neun chib-an-ir-eul ha-go iss-da)
«Chibanil» tror jeg at jeg kommer til å huske. Det er i hvert fall lite gøy.

Jeg har akkurat støvsugd kjøkkenet og den ene gangen, satt på en maskin med kopper, samlet glass og metall, samlet koppene, plukket opp en HAUG med knappenåler på gulvet, satt på ei suppe til koking og skal nå starte med gulvvaskinga.
Det blir i det minste fint til slutt.


I dag er det forresten to internasjonale dager. Det er den internasjonale orgasmedagen, og i dag kl. 08.08 (kinesisk tid) den 08.08.08 startet De olympiske leker.